Fighter Manon zwom in de Ringvaart voor haar vriendin Brigitte

We spraken met Manon Groepenhoff-Mark. Afgelopen zomer maakte zij haar belofte waar. Ze zwom 2 kilometer in de Ringvaart en haalde daarmee geld op voor Fight cancer. Manon deed dit voor haar lieve vriendin Brigitte van der Erve en haalde het fantastische bedrag van €2458 op.

Foto: Links Brigitte, rechts Manon

Manon is 49 jaar oud en woont haar hele leven al in Badhoevedorp. Ze werkt als analist bij de Rabobank en daarnaast geeft ze als vrijwilliger zwemles bij Zwemvereniging de Waterwolf in Badhoevedorp. Ze is getrouwd met Peter en zij hebben een zoon Mike en een dochter Ella.

Manon ging het water in namens team Brigitte & Friends. Brigitte is Manons hartsvriendin en helaas ernstig ziek. Manon: “Kanker is een afschuwelijke ziekte. Alles wat kan om die de wereld uit te helpen moeten we doen. Daarbij is geld voor wetenschappelijk onderzoek onmisbaar, vandaar mijn sponsorzwemtocht.”

Manon en Brigitte kennen elkaar al sinds de lagere school. Ze hebben samen de middelbare schoolperiode doorstaan. Ze waren tegelijk zwanger van een zoon en hebben samen op de ‘pufclub’ gezeten. Manon: “Brigitte werd vervolgens ziek en ik voelde mij machteloos. Totdat ik de zwemtocht zag en voor haar wilde zwemmen. “ team Brigitte & Friends” werd een feit. Ik had mee willen doen met de Swim to fight Cancer in de Amstel, maar vanwege Corona ging de zwemtocht niet door. Toen bedacht ik een alternatieve zwemtocht voor mijn deur in de Ringvaart, want ik wilde de mensen die mij wilden sponsoren niet teleurstellen. De route ging vanaf mijn huis naar restaurant de Pelikaan, precies 2 KM verderop. De zwemtocht heeft meer dan €2.500 aan donaties opgeleverd. We hebben bovendien 2x in de plaatselijke krant gestaan (de Westerpost). Davy Heijsteeg van Fight cancer was ook aanwezig. Hij heeft voor het zwempakket, voor de aankleding en voor het filmpje gezorgd.”

En zo beleefde Badhoevedorp afgelopen september een waar zwemfeestje. Bij het terras van restaurant De Pelikaan, waar Manon weer voet op Badhoevedorpse bodem zette, hadden haar enthousiaste supporters zich verzameld voor een feestje. Een stralende nazomer-zon deed de rest. Het was van tevoren niet zeker of Brigitte zelf aanwezig zou kunnen zijn, maar gelukkig was ze er toch bij! Manon: “De actie verliep perfect: het weer was die dag geweldig, Brigitte had een goede dag, er waren heel veel lieve mensen gekomen en we hadden heel veel geld opgehaald.”

Aftermovie

Last modified: 9 december 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *