Shit or Shine lanceert ‘Start to Shine’ pilot: gratis herstelgesprekken voor cancer survivors.

Nieuws

women talking

Shit or Shine is een not-for-profitorganisatie die zich sinds 2020 inzet voor vrouwen met en na kanker. De focus ligt op positiviteit, met aandacht voor de moeilijke momenten, maar met nadruk op het stralende herstel. Shit or Shine biedt onder andere een gratis online magazine, uitdagingen en trainingen, en een CoachClub met toegang tot erkende coaches en therapeuten op het gebied van kanker, met als doel vrouwen optimaal te ondersteunen tijdens hun herstelproces.

Shit or Shine, het platform voor vrouwen met en na kanker, begint een baanbrekende pilot met gratis Start to Shine-gesprekken voor cancer survivors. Deze gesprekken worden aangeboden door erkende coaches en therapeuten uit de Shit or Shine CoachClub en zijn bedoeld om cancer survivors beter te ondersteunen bij hun herstel. Veel van hen voelen zich namelijk vaak alleen gelaten nadat de behandeling voor kanker is afgerond en ze niet meer kunnen rekenen op dezelfde zorg en ondersteuning. De Start to Shine-gesprekken zullen hen op weg helpen naar een beter herstel.
Dankzij een genereuze donatie kan Shit or Shine de gesprekken tijdelijk kosteloos aanbieden. Als de pilot een succes blijkt te zijn, zal de not-for-profitorganisatie overwegen de Start to Shine-gesprekken op grotere schaal beschikbaar te maken.

Elsbeth Slippens, de oprichtster van Shit or Shine, benadrukt het belang van deze gesprekken: “Ik ervaar in mijn praktijk dat vrouwen een gesprek over hun herstel nodig hebben. Om even te sparren, om de verwachting realistisch te maken en om gewoon even hun verhaal te kunnen doen” zegt ze. “Het is een tweede tegenslag waarmee ze moeten dealen. De eerste is de diagnose en de tweede is het besef dat je niet meer bent wie je was. Dit gesprek maakt de start van de herstelfase overzichtelijk en behapbaar. Het geeft rust om niet meer te hoeven vechten tegen die valse verwachtingen en te gaan werken aan je herstel.”

Personen die geïnteresseerd zijn in een gratis Start to Shine-gesprek kunnen hier meer informatie vinden.

Elsbeth Slippens

Last modified: 7 augustus 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *