Fighters in de Spotlight: Rosa Kelly en haar behandelend arts Jacqueline Tromp

Vandaag staat een bijzonder duo in de Spotlight. Fighters Rosa Kelly en haar behandelend arts Jacqueline Tromp. Samen zwommen zij afgelopen zomer mee met de alternatieve Swim in het zwembad in Haarlem en haalden daarmee geld op voor kankeronderzoek. In 2015 werd Rosa gediagnosticeerd met een kwaadaardige tumor in het bot van haar kaak en Jacqueline heeft haar als arts door een hele moeilijke en angstige periode heen geholpen.

Rosa Kelly (links) en Jacqueline Tromp (rechts) tijdens de Swim in Haarlem

Rosa is een veerkrachtige, optimistische en liefdevolle vrouw. Ze woont in Amsterdam samen met haar man Justin en dochter Zita. In het dagelijks leven is zij plezier -en relatiecoach. Ze is een warm persoon, heeft humor en wordt heel gelukkig van tijd doorbrengen met haar gezin, lekker koken, het leven vieren, fietsen, surfen en zingen in het gospel koor waar ze inzit. Voor Rosa zit geluk echt in alle kleine dingen die het leven mooi maken.

Jacqueline is een betrokken, zorgzame, doorzetter en werkzaam als internist oncoloog in het AmsterdamUMC. Ze behandelt patiënten met bot en weke delen tumoren (onder andere sarcomen) en patiënten met gynaecologische tumoren. Ze heeft veel jonge patiënten tussen de 18 en de 39 jaar met kanker. Er komt veel op deze jongeren af als ze de diagnose kanker krijgen omdat ze in een levensfase zitten waarin veel gebeurt. Jacqueline probeert dat samen met het gespecialiseerd AYA (Adolescent and Young Adult) team zo goed mogelijk te begeleiden.

Daarnaast is ze sportief en ondernemend, is ze getrouwd en heeft ze 3 kinderen. Jacqueline: “Ik hou veel van sporten, kite surfen, tennissen en hardlopen. Goede zorg voor mijn patiënten en leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden maakt mij gelukkig.

Swim to Fight Cancer
Jacqueline benaderde Rosa met de vraag of ze samen met haar deel wilde nemen aan de Swim in Haarlem. Dat wilde Rosa heel graag. Vanaf het eerste moment dat Rosa Jacqueline ontmoette voelde zij al haar oprechte betrokkenheid en medeleven. Rosa: “Ook draag ik graag mijn steentje bij aan meer en beter onderzoek naar kanker en vond het extra bijzonder dit met mijn behandelend arts te doen.”

Het hebben van kanker heeft Rosa’s leven veranderd. Ze heeft daardoor ervaren hoe sterk en veerkrachtig ze is en hoezeer ze op haarzelf kan vertrouwen. Rosa: “Ook heb ik mij zo geliefd en gesteund gevoeld door de mensen om mij heen, vooral mijn man en dochter. Ik ben na mijn ziekte ook meer mijn hart gaan volgen. Ik was advocaat en ben nu plezier- en relatiecoach. Ik geniet oprecht van elke dag en inspireer anderen graag dit ook te doen. Dat hoeft niet groots en meeslepend maar juist door kleine veranderingen.” Rosa’s motto is: Volg je hart en zie elke dag als een geschenk.

Het werk als internist oncoloog maakt dat Jacqueline er heel bewust van is dat het niet vanzelfsprekend is dat je gezond bent. Jacqueline: “Ik zie vaak als jongeren kanker krijgen en genezen dat ze een ander carrière pad kiezen na de ziekte, een pad waar ze zelf gelukkiger zijn en meer voldoening uithalen. Verder heeft mijn man mijn leven veranderd om nooit een beer op de weg te zien en uiteraard hebben mijn kinderen mijn leven veranderd, ik ben blij dat ik er voor ze kan zijn.” Jacqueline’s motto is: Blijf dicht bij jezelf.

Last modified: 20 oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *