Swim to Fight Cancer Breda

Actueel, Events, Nieuws

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Breda vond plaats op zondag 12 september! Dit keer niet in de binnenstad zoals de 2019 editie, maar in recreatieplas De Kuil in Prinsenbeek. Hier moest naartoe uitgeweken worden in verband met Corona. Maar liefst 307 zwemmers doken het water in om geld op te halen voor kankeronderzoek. Ruim €185.000 zwommen zij samen bij elkaar om baanbrekend kankeronderzoek te steunen. Ook burgemeester Paul Depla zwom mee en wethouder sport & evenementen Daan Quaars gaf het startschot!

Swim to Fight Cancer vindt meestal plaats in het centrum van de stad. Dit jaar moest de lokale organisatie helaas al eerder dit jaar besluiten om uit te wijken naar een omheind gebied. De nieuwe locatie in Prinsenbeek, De Kuil, werd het prachtige decor van deze Swim, net even iets anders dan normaal. De sfeer was er niet minder, ook deze Swim was een event met een lach en een traan. De Kuil kleurde blauw om aandacht te vragen voor de ziekte kanker.

Saskia van den Ouden, ambassadeur van Swim to Fight Cancer Breda, zwom ook mee. Van den Ouden had een goedaardig gezwel in haar been, dat slecht behandelbaar bleek. Na zes jaar en twaalf operaties werd het onderbeen geamputeerd. Later is ook de rest van haar been geamputeerd en eerder dit jaar werd er ook darmkanker bij haar geconstateerd, wat gelukkig behandelbaar was. De Zevenbergse triatlete zit, nu ze schoon is, niet bij de pakken neer. Fanatiek en gedreven zwom zij 2 kilometer om geld op te halen voor kankeronderzoek. Ze wilde EUR 100 ophalen en heeft bijna het dubbele bij elkaar gezwommen. Wat een Fighter pur sang.

Ook Fighter Erwin von Hebel zwom mee, na in de afgelopen jaren in diverse steden te hebben gezwommen en gewandeld voor Fight cancer. Daarnaast zwommen er diverse teams mee, zoals een team vanuit Fysio- en Healthcenter De Beemd, International School Breda en Holland Casino. Hoofdsponsor Jumbo heeft de dag mede mogelijk gemaakt.

Een ontzettend mooi bedrag van EUR 185.000 werd er voor onderzoek opgehaald tijdens deze mooie dag. Heel veel dank aan alle Fighters die deze dag zo bijzonder hebben gemaakt!

Last modified: 23 september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *