Tocht om de Noord, HANNN en Stichting Fight cancer slaan handen ineen om geld op te halen voor kankeronderzoek

Nieuws

GRONINGEN – De organisatie van Tocht om de Noord, Stichting Healthy Ageing Network Noord Nederland (HANNN) en Stichting Fight cancer kondigen vandaag een bijzondere samenwerking aan. Dit jaar wordt voor het eerst het fondsenwervende evenement Walk&Dance to Fight Cancer geïntroduceerd als onderdeel van Tocht om de Noord. De organisatie van het populaire, reeds uitverkochte wandelevenement maakt hiervoor speciaal een selectief aantal extra toegangskaarten beschikbaar. Deelnemers worden uitgedaagd om zoveel mogelijk donaties op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek in het UMCG. Tocht om de Noord en HANNN vinden het belangrijk om zich in te zetten voor dit goede doel, omdat iedereen – ook Tocht om de Noord-lopers en hun families – helaas met kanker te maken heeft in zijn of haar omgeving.

De 17e editie van Tocht om de Noord vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 en zondag 24 september en het evenement is al maandenlang uitverkocht. Speciaal voor Walk&Dance to Fight Cancer Groningen (Tocht om de Noord) stelt de organisatie op zaterdag 23 september 50 extra toegangskaarten beschikbaar voor de 25 kilometer-afstand. Walk&Dance to Fight Cancer is een bijzonder evenement met een lach en een traan, waarbij deelnemers hun gevoel van onmacht (wanneer zij zelf of iemand in hun omgeving met kanker te maken heeft of heeft gehad) kunnen omzetten in kracht. Zij gaan in hun eigen omgeving donaties ophalen bij familie, vrienden, collega’s en buren. Met de opgehaalde donaties wordt onderzoek van Prof. Dr. Wijnand Helfrich naar een nieuwe, innovatieve vorm van immunotherapie gefinancierd. Iedere donatie, groot of klein, draagt bij aan een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.

Deelnemers van Walk&Dance to Fight Cancer Groningen (Tocht om de Noord) zullen samen met andere deelnemers van Tocht om de Noord een route afleggen van 25 kilometer. Zo zal een groot deel van de route door gastgemeente Westerwolde lopen en zullen de deelnemers zelfs een uitstapje naar buurland Duitsland maken. Na het voltooien van de pittige wandeling van 25 kilometer is het tijd om een dansje te wagen om met elkaar het leven én de geleverde prestatie te vieren!

Peter Velthuis, grondlegger Tocht om de Noord: “Helaas heeft of krijgt iedereen met kanker te maken, ook onze lopers. Ik vind het geweldig dat de Tocht om de Noord-familie elkaar op deze manier kan steunen en dat we samen de wandelaars die er niet meer zijn, kunnen herdenken en eren.”

“We zijn ontzettend blij met deze samenwerking met Tocht om de Noord, omdat we heel graag ook in Groningen saamhorigheid en verbinding willen creëren door aandacht te vragen voor het belang van onderzoek naar kanker”, zegt Stefanie van Rootselaar, directeur van Fight cancer. “Tocht om de Noord, de Hannn en Fight cancer passen ontzettend goed bij elkaar, omdat we allebei geloven in verbinding, lokale slagkracht én onze deelnemers een unieke beleving bieden met muziek én activiteiten.”

Meer informatie en inschrijven op http://www.walkanddance.nl/todn.

Speciaal voor deelnemers die al ingeschreven staan voor Tocht om de Noord 2023 en ook graag geld willen inzamelen voor Stichting Fight cancer is er een inzamelingsactie opgestart. Zij kunnen zich hier aanmelden om zo hun persoonlijke actiepagina aan te maken om donaties op te halen in hun omgeving. Voor wie niet zelf gaan wandelen maar wel graag een donatie willen doen, kunnen dat hier doen.

Last modified: 7 augustus 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *