Rollercoaster Run deelnemer in de spotlight: Nick Kooyman

Op zondag 11 juni organiseren we voor de vierde keer het evenement Rollercoaster Run to Fight cancer. Dit is een toffe run van 2 of 5 km, waarbij deelnemers onderweg 3 attracties trotseren in Walibi Holland. Deelnemers laten zich sponsoren door vrienden, familie en collega’s om zoveel mogelijk geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Aan het einde van de dag vieren ze het opgehaalde bedrag met een leuke middag in attractiepark Walibi. Met de opbrengsten van dit evenement steunen wij een onderzoek in het Prinses Máxima Centrum, waarbij wordt onderzocht of een revolutionaire vorm van immunotherapie geschikt kan worden voor toepassing bij kinderkanker.

We spraken met één van de deelnemers van Rollercoaster Run to Fight Cancer: Nick Kooyman.

Nick vertel eens, wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Nick Kooyman, 28 jaar en woon en werk in Rotterdam. Eigenlijk hou ik helemaal niet zo van sporten, ik ben eigenlijk meer van de bordspellen.. Daar heb ik ook mijn vrouw ontmoet, in een bordspellenwinkel!”

Hoe kwam je er dan toch bij om mee te doen aan dit evenement?

“Nou, ik kreeg een mailtje van Walibi, die overigens eerst in mijn SPAM was beland, maar dat leek me nog wel eens een leuke uitdaging. Toevallig ben ook net een beetje begonnen met hardlopen en zo’n evenement helpt natuurlijk ook wel om ergens naartoe te werken. Oh en ik ben ook een fervent fan van pretparken en ook van achtbanen, en daar is Walibi natuurlijk supergoed voor.”

Je kende Fight cancer als stichting verder nog niet?

“Nee, eerlijk gezegd niet. Ik las over Rollercoaster Run to Fight Cancer in een mail van Walibi.”

Heb jij zelf ook te maken gehad met kanker in je omgeving?

“Nou ik ren wel mee voor iemand, maar niet iemand die er nu nog is. Mijn zwager is op jonge leeftijd overleden aan kanker, hij was nog begin 20. Dat was voor mij de eerste keer dat het zo dichtbij kwam en dan ook nog eens bij zo’n jong iemand. Ik dacht altijd dat kanker iets was dat oudere mensen krijgen. Eigenlijk ging mijn wereldbeeld hierdoor wel op z’n kop. Je denkt op die leeftijd altijd wel aan lang leve de lol, lekker je eerste baantje in en geld verdienen. Dat was bij mijn zwager ook zo. Je hebt het gevoel van dat er toch niets mis kan gaan. En dan gebeurt dat en dat raakte me enorm. Als dat gebeurt staat je leven op z’n kop, niet alleen voor jezelf maar voor iedereen.

Wat me wel ook opvalt is hoe sterk de mensen zijn die het hebben. Zo ook bij mijn zwager.. Dan zat ik te huilen en moest hij zeggen ‘het komt wel goed’. Ongelofelijk.”

Wat vreselijk om te horen van je zwager en inderdaad op zo’n jonge leeftijd… Mooi dat je met hem in gedachten meedoet aan dit evenement. Als ik het goed heb begrepen ren je niet alleen toch?

“Nee, ik ben direct vrienden gaan bellen om mee te rennen! Voor hen is het geen uitdaging, met twee van hen ren ik wekelijks. Maar we zien dit ook als een leuk vriendenuitje en een mooie manier van bijdragen.”

Heb je ook een motto?

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Naja, en eigenlijk, hoewel dat niet echt een motto is, maar ik vind het belangrijk om samen dingen te doen. Ervaringen delen en geïnteresseerd zijn in mensen, in personen. We moeten het toch maar samen doen’’

Kijk, dat is nog een mooi motto. Ondertussen heb je ook al meer dan € 1500 euro opgehaald. Heb je nog tips?

“Haha, de reden voor dit bedrag is denk ik een combinatie tussen hebben van AHDH en het optrommelen van mijn zakelijke netwerk! Om eerlijk te zijn ben ik stiekem toch een beetje competitief. Toen ik me ingeschreven heb, heb ik het iedereen laten weten. Ik heb ook aan mijn baas gevraagd of ik het gehele personeelsbestand een mail mocht sturen, en dat mocht!

Oh en een leuke: mijn moeder had een afscheidsfeest van haar werk. Zij heeft aangegeven dat het geld daarvoor beter besteed kon worden aan een goed doel… En tot slot ben ik zelf niet zo actief op social media, maar mijn zusjes wel! Ik heb hen gevraagd een post voor me te doen, en al deze dingen samen leverde me in de eerste 24 uur al € 700 euro op.”

Te gek Nick, we wensen jou heel veel succes met het trainen en de voorbereidingen. Graag tot zondag 11 juni!

Nick helpen aan zijn streefbedrag? Dat kan hier.

Last modified: 20 april 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *