Fighter in the Spotlight: Nathalie van Hooijdonk

We maken kennis met Nathalie. Een Tilburgse met Breda in het hart. Moeder, eigen ondernemer binnen de communicatie, wijkverbinder in Tilburg én organisator van Swim to Fight Cancer Breda.

Vrijwilligerswerk heeft Nathalie al veel gebracht. Vooral binnen haar eigen rouwproces met het verlies van haar vader. Met de missie om dat verdriet om te zetten in actie besloot Nathalie samen met een vriend, Theo Dekker, Swim to Fight Cancer in Breda op te zetten. “Het vrijwilligerswerk was onderdeel van mijn rouwreis en het heeft mij gebracht waar ik nu sta. Ik zoek altijd wel een goed doel waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En na de eerste bijzonder succesvolle editie van Swim to Fight Cancer Breda klopte mijn hart bijna uit mijn lijf van de adrenaline en heb ik besloten ook een tweede editie te organiseren en te beleven. Van mijn vader heb ik geleerd dat je altijd iets voor anderen kunt betekenen en dat ook niet moet laten. Van jongs af aan was vrijwilligerswerk in ons gezin dus ook al iets dat er gewoon bij hoorde. Mijn vader was daarin mijn grote voorbeeld.”

Nathalie staat bekend om haar positieve instelling, haar gedrevenheid in alles wat zij doet en haar gevoel voor humor. Ze haalt dan ook veel voldoening uit de kleine mooie dingen van het leven. “Een lekkere slappe lach met een vriendin, lekker eten bij een restaurant, een knuffel van mijn kinderen, de spontane kus van mijn man, Swim to Fight Cancer in Breda, tegenslagen overwinnen, met een lach de dag eindigen, omdenken, successen op zakelijk vlak, een baan hebben, gezond zijn… Noem maar op!”

Iets bij kunnen dragen aan een betere wereld is iets wat Nathalie graag zou willen blijven doen. Zo vindt ze een rookvrije generatie en een schone wereld heel belangrijk en vindt ze ook dat een betere toekomst start bij jezelf: “change starts with you”. Als we haar vragen hoe ze haar eigen toekomst voor zich ziet, antwoord ze met een grote glimlach: “Ik wil het leven leven en beleven met mijn mannen. Mijn vriendschappen koesteren, de liefde blijven voelen, dansen tot het niet meer kan, goed eten en vooral lachen. Iedere dag weer.”

Last modified: 16 maart 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *