Fighters in de spotlight: Tramsingel à Triomphe

Vandaag staat een heel bijzonder team in spotlight, namelijk de 4 toppers van Team Tramsingel à Triomphe: Rob Jacobs, Lana Kuijper, Thomas Hemelaar en Lisa Griemelink. Huisgenoten in het mooiste (en oudste) huisje aan de Tramsingel in Breda. Samen gaan ze een fietstour maken naar de Arc de Triomphe in Parijs en daarmee geld ophalen voor kankeronderzoek.

Tijdens hun studie hebben zij samen op de Tramsingel gewoond, waar ze de leukste, gekste en gezelligste dingen samen hebben meegemaakt. Sinds kort hebben ze alle vier hun studentenleven ingeruild voor een vaste baan, maar ze drinken zo nu en dan nog wel gezellig een biertje samen.

…en dan met name Thrive bier (een alcoholvrij eiwitrijk biertje) na het fietsen, want dat probeert Rob deze dagen aan de man te brengen! Samen met Joep (hun andere huisgenoot die tijdens de gehele rit naar Parijs mee gaat rijden in een busje) heeft hij een eigen bedrijf opgezet genaamd Releads.

Lisa: “Daarentegen houdt Thomas meer van écht bier. Je weet wel… van die pullen die ze in Oostenrijk op de piste drinken… want daar is hij vaak te vinden als skileraar van het G-Force team en eventmanager bij Double Dutch Mountain Events. Kijk je wel eens Ski&More op televisie? Dan kun je deze BN’er in spé aanschouwen!”

Zelf houdt Lisa houdt van lekker eten. Deze afgestudeerde hotello is momenteel aan het werk in de wereld van bouillons, soepen en sauzen bij Unilever Food Solutions Nederland. Ze vindt het heerlijk om ritjes te maken op haar racefiets in Breda en omgeving, maar ook in de mooie Achterhoek waar ze vandaan komt.

De laatst ingetrokken huisgenoot is Lana, de natuurliefhebber! Als content marketeer bij Natuurhuisje weet zij alle mooie plekjes in Nederland te vinden. Zij kon natuurlijk niet ontbreken bij deze tocht, want Lana heeft altijd de drang om zich buiten de Nederlandse grenzen te begeven. En van een sportieve uitdaging is ze ook zeker niet vies!

Tramsingel à Triomphe
Tijdens de corona pandemie is hun passie voor fietsen geboren. De een na de ander schafte een racefiets aan, en zo maakten ze samen mooie ritjes door het mooie Brabantse landschap. Wat begon met kleine rondjes van 20 km, is nu uitgegroeid naar een tocht naar Parijs van 600km lang. Want… ze houden allemaal wel van een uitdaging!

Ze maken deze tour niet voor zichzelf. Een op de drie mensen krijgt de diagnose kanker, en dit is veel te veel. Ook zij hebben allemaal te maken gehad met deze ziekte in hun directe omgeving, en daarom willen ze zich hier graag hard voor maken. Lisa: “We geloven dat geld inzamelen voor kankeronderzoek en preventie echt een verschil gaat maken, en willen mensen door middel van onze tocht voor dit mooie goede doel een hart onder de riem steken”. 

“Toen wij op zoek gingen naar een goed doel om voor te fietsen, sprak Fight Cancer ons meteen aan. De energie die het goede doel uitstraalt, dat jonge mensen net zoals wij aanzet om acties op te tuigen motiveerde ons gelijk. Na een belletje met de altijd behulpzame medewerkers van Fight Cancer, hebben we de knoop doorgehakt!”

Van 4 tot 8 juni gaat Team Tramsingel à Triomphe de tour van 600 kilometer fietsen, onder het motto: “Met de tong op het stuur, voor elkaar door het vuur”. Samen hebben ze al meer dan €2000 opgehaald voor baanbrekend kankeronderzoek. Via hun actiepagina kunnen ze nog gesponsord worden om hun streefbedrag te halen! Wij wensen ze heel veel succes!Last modified: 27 mei 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *