Rollercoaster Run deelnemer in de spotlight: Petra Barneveld

Petra RCR

In een reeks van vijf interviews spreken we Rollercoaster Run deelnemers die hun verhaal doen. Wie zijn ze? Waarom doen ze mee? En wat is hun motto? Deze week het verhaal van Petra Barneveld uit Amersfoort. Zij zal op 11 juni samen met haar nichtje meerennen en geld ophalen tijdens Rollercoaster Run to Fight Cancer in Walibi Holland.

Wie ben je, waar kom je vandaan, wat maakt je gelukkig? 

”Ik ben Petra Barneveld uit Amersfoort, waar mijn vriend en ik alweer 23 jaar samenwonen. We wonen aan de rand de binnenstad, waar we graag komen om lekker te eten of gezellig een drankje te doen met vrienden. Maar we wonen ook op slechts een kwartiertje lopen van het bos, waar we graag met de hond wandelen. De perfecte combinatie dus, wat ons betreft.” 

Hoe ben je met Fight cancer in contact gekomen? 

Dankzij Maarten van der Weijden ben ik bekend geraakt met de organisatie Fight cancer. Vorig jaar vond in Amersfoort Swim to Fight Cancer plaats, waar ons favoriete café, het Stadscafé, de dagomzet heeft gedoneerd aan hun medewerksters die meededen. Uiteraard hebben wij deze zaterdag heerlijk genoten van onze lunch, met een paar extra drankjes, in het zonnetje bij hen op het terras.”

Waarom ga je meedoen met Rollercoaster Run to Fight Cancer?

Ten eerste omdat het gewoon een super leuke/ gekke loop is en ik gek ben op achtbanen.

En ook omdat er een goed doel aan verbonden is. Een doel waar we allemaal vroeg of laat in onze omgeving of erger nog, zelf mee te maken krijgen. Op mijn pagina vermeld ik dat ik ga lopen met mijn beste vriend in gedachten, die op dit moment aan het herstellen is na een zwaar behandeltraject. Er is heel veel geld nodig voor onderzoek om ervoor te zorgen dat het in de toekomst niet meer nodig is dat mensen ziek worden of zelfs komen te overlijden aan kanker.” 

Kan je iets meer vertellen over jullie team?

Wij zijn nichtjes van elkaar en kunnen heerlijk samen hardlopen, omdat we hetzelfde tempo lopen en we beide geen prestaties hoeven neer te zetten maar vooral genieten. We wonen niet bij elkaar in de buurt en lopen daardoor eigenlijk alleen met evenementen samen en dan 1-2 keer per jaar. Denk hierbij aan de Mariekeloop, koude polderloop, Amersfoort city trail e.d. Dit soort loopjes doen we echt gewoon voor de lol en dat hebben we altijd wel samen.” 

Wat is jouw motto?

Er een gezellige loop van maken en heerlijk gillen in de achtbanen! En natuurlijk ook zo veel mogelijk geld ophalen! Mijn doel is nu €2.000, maar wie weet…

Heb je tips voor het werven van fondsen?

Durf te vragen, nee is ook een antwoord. En doe het persoonlijk. Het is even knippen/ plakken maar stuur vervolgens een Whatsapp naar je hele adresboek. Ik ben zelf niet actief op Facebook of Insta, maar als je dat wel bent is dat natuurlijk ook een perfecte manier, zeker als je dit ook weer echt vanuit jezelf doet, dus maak het persoonlijk.

Help Petra haar streefbedrag te halen! Doneren kan hier

Last modified: 8 juni 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *