In de voetsporen van Sterre: Fée, Jade en Finn rennen voor kankeronderzoek

Fée, Sterre, Jade en Finn

Van links naar rechts: Fée, Sterre, Jade en Finn.

Fée (16), Jade (17), en Finn (15) rennen op 11 juni mee tijdens de Rollercoaster Run to Fight Cancer voor hun overleden (bonus)zusje Sterre. Ze hebben van jongs af aan al geleerd om van het moment te genieten en liefde te tonen aan hun dierbaren, omdat het leven onvoorspelbaar kan zijn. Helaas heeft kanker hun leven op een tragische manier beïnvloed. Hun (bonus)zusje Sterre overleed afgelopen januari aan botkanker.

Ze rennen mee met team ‘Thrilltastic’ om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Ze vertellen meer over zichzelf, hun motivatie én geven ze tips mee die jou kunnen helpen met het ophalen van donaties.

Levenslessen van drie tieners

Jade van Roij en haar broer Finn van Roij uit Veghel en Waalre zijn beiden opgegroeid in een gezin waarvan de ouders gescheiden zijn. Desondanks vinden ze hun geluk in de kleine dingen en in het samenzijn met het gezin. Jade: ‘’Deze leuke dingen hoeven soms maar heel klein te zijn; bordspelletjes doen of bijvoorbeeld een filmavondje.’’ Fée de Bie woont haar hele leven al in Waalre en haar ouders zijn ook gescheiden. Ze vindt het belangrijk om dingen te ontdekken en hecht veel waarde aan haar familie. Ze hebben alle drie geleerd om van het moment te genieten en liefde te tonen aan hun dierbaren, omdat het leven onvoorspelbaar kan zijn. Fée: ‘’Familie is voor mij erg belangrijk, dit heeft Sterre mij ook geleerd. Je moet van ze houden op het moment dat ze bij je zijn, want voor je het weet kan het niet meer.’’

Gedreven door passie om kankeronderzoek te ondersteunen

Fée, Jade en Finn hebben allemaal interesse in het ondersteunen van onderzoek naar kanker en volgen verschillende initiatieven op sociale media. Jade: ‘’Nog voor de tijd dat Sterre overleed begon ik verschillende initiatieven te volgen die onderzoek naar kanker stimuleerden. Zo kwam ik ook uit bij Fight cancer.’’

Finn zag de Rollercoaster Run op de sociale media van ThrillsTastic en schreef zich onmiddellijk in voor de volgende run. Zijn zusjes bleven niet achter, toen hij vertelde dat hij mee deed schreven zij zich ook meteen in. Nu rennen ze samen met een groep andere mee met de Rollercoaster Run.

Van verdriet naar actie

Fée, Jade en Finn nemen deel aan de Rollercoaster Run to Fight Cancer om meer onderzoek naar kanker te bevorderen ‘’we vinden het belangrijk dat er meer onderzoek komt naar kanker’’. Ze zijn onlangs hun (bonus)zusje Sterre verloren aan botkanker. Sterre was gepassioneerd over achtbanen ‘’Ze was er helemaal gek van en gilde altijd het hardste van ons allemaal. Zodra we uit de achtbaan stapten, vertelde ze altijd dat ze nog een keer wilde.’’ 

Door deel te nemen aan de actie willen Jade, Fée en Finn Sterre eren en geld inzamelen voor kankeronderzoek. Sterre werd twee jaar geleden gediagnosticeerd met botkanker en is afgelopen januari helaas overleden.

Het team

Het team van ThrillsTastic bestaat uit een diverse groep pretparkliefhebbers die elkaar hebben leren kennen via sociale media. Hoewel ze elkaar nog nooit persoonlijk hebben ontmoet, hebben ze allemaal één gemeenschappelijk doel: zoveel mogelijk fondsen inzamelen voor het goede doel. Het team is vastbesloten om ervoor te zorgen dat iedereen de eindstreep haalt en werkt samen om dit te bereiken ‘’We zullen er als team ook voor zorgen dat iedereen de eindstreep behaald’’. Het is indrukwekkend hoe ThrillsTastic mensen bij elkaar brengt om een verschil te maken in de strijd tegen kanker.

Wat is jullie motto?

‘’Alles is winst.’’ Ze hebben dit sinds ze een gezin zijn altijd als motto met zich meegedragen. ‘’Het houdt in dat we uit alle gebeurtenissen in het leven iets waardevols kunnen halen.’’ 

Tips voor het werven van fondsen

Jade deelt de actie voor de Rollercoaster Run met zoveel mogelijk mensen, zowel op school als tijdens haar verjaardag ‘’Ik had een soort poster op de muur gehangen waarop de actie stond beschreven en wees mensen erop dat ze dus konden doneren.’’

Finn moedigt aan om vrienden en familieleden op te roepen om te doneren. Fée heeft zelf ervaring met het inzamelen van geld voor goede doelen en adviseert om je omgeving te benaderen en je bericht online te verspreiden om meer mensen te bereiken. Fée heeft bijvoorbeeld €2500 ingezameld voor een expeditie naar Zuid-Afrika met school en deelt graag haar tips. ‘’Je netwerk is groter dan je denkt want mensen kennen weer andere mensen die willen helpen. Ook online je bericht verspreiden is handig, zo kun je meer mensen bereiken’’.

Ook jij kan je steentje bijdragen! Doneer nu aan Fée, Jade en Finn of doneer via de teampagina van ThrillsTastic.

Last modified: 9 mei 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *