Swim To Fight Cancer ‘s Hertogenbosch

Actueel, Events, Nieuws

Op zondag 12 september doken maar liefst 400 volwassenen en 70 kinderen het water in om te zwemmen tijdens de Swim To Fight Cancer. Samen haalden zij ruim €475.000 op voor kankeronderzoek. Nooit eerder was de opbrengst per deelnemer zo hoog, een record voor deze Swim!

De Swim in ’s Hertogenbosch vindt meestal plaats in het centrum van de stad. Dit jaar moest de lokale organisatie last minute het besluit nemen toch uit te wijken naar de Ijzere Man in Vught. Door de harde regenval op vrijdagnacht was de waterkwaliteit in De Dommel niet voldoende om te kunnen zwemmen. Deze recreatieplas in Vught bleek een prachtige alternatieve locatie! De sfeer was ‘festival-achtig’ zoals een deelnemer doeltreffend verwoordde. De locatiebeheerders van de Ijm hebben supersnel geschakeld en zo stond er zondagochtend een prachtige Swim To Fight Cancer klaar voor alle deelnemers.

Glijdend van de glijbaan doken alle deelnemers het water in. Deze speciale manier van te water gaan is uniek voor deze Swim.

Rapper-Songwriter Ben Forte zong zijn Nederlandse versie van “In Your Arms” van Chef’s Special en maakte ter plekke nog een nieuwe rap omdat hij de Love Life-sfeer tijdens het evenement zo goed voelde, dat hij het lied een positieve vibe wilde meegeven. Held!

Het oncologisch team van het Jeroen Bosch ziekenhuis deed mee met maar liefst 15 zwemmers. Ze haalden bijna €17.000 op voor kankeronderzoek!

Team Giebels schreef zich twee weken voor de Swim in. Dit team, bestaande uit 10 jonge meiden, deed mee omdat zij wilden zwemmen voor hun lieve vriendin Isabel waarvan de vader afgelopen jaar overleden is. Ze haalden in deze korte periode €23.600 aan donaties op! De tranen en de ontlading van hun prestatie kwam tot uiting bij de finish in een lange en stevige groepsknuffel.

Check hier de aftermovie:

Last modified: 12 november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *