Swim to Fight Cancer Achterhoek

Actueel, Events, Nieuws

Al weken voordat Swim to Fight Cancer Achterhoek plaatsvond, kleurde de hele omgeving blauw. Maar op 12 september 2021 was het dan écht zo ver. Deelnemers hebben hard getraind om de kilometer(s) te halen in het koude water van de waterplas bij Landal Stroombroek in Braamt. Samen haalden zij meer dan drie ton op voor kankeronderzoek, waarvan een deel lokaal besteed wordt aan het Slingeland Ziekenhuis.  

Burgemeester Boumans (Doetinchem), wethouder Martin Som (Montferland) en kinderburgemeester van Doetinchem Linn van Hal verzorgde de opening van dit mooie evenement. Op de dag zelf deden maar liefst 367 deelnemers mee, allemaal met een eigen reden om het water in te duiken. Nog nooit deden er zoveel kinderen, volwassenen en business teams mee aan de Achterhoekse editie. Er heerste een prachtig gevoel van saamhorigheid en verbinding: samen inzetten voor het goede doel. Of je nou als donateur, organisator, vrijwilliger of deelnemer aanwezig was: iedereen droeg zijn of haar steentje bij. Een kippenvelmoment was dat we met zijn allen een minuut stilte hielden, om even te denken aan die persoon met kanker die ons zo dierbaar is.

Swim to Fight Cancer is niet voor niets een evenement met een lach en een traan en dat was zeker te voelen in Braamt. We hoorden mooie en ontroerende verhalen en er kwamen geweldige optredens voorbij. Of het nou de trommels waren van de sambaband Dale Cane, de trompet van het dweilorkest de Träöters of de prachtige stem van Karin Bloemen.

Ook de leuke aankleding van de eerdere Smoel op de Stoel actie viel op. Gezien er door corona helaas geen evenement kon plaatsvinden en de stadions niet gevuld konden worden met publiek, werkte Swim to Fight Cancer Achterhoek samen met de Graafschap om begin 2021 foto’s te plaatsen op zitplaatsen om zo geld op te halen voor kankeronderzoek.

Al met al een enorm geslaagde editie! In totaal is er een bedrag van €310.528,- opgehaald. Een deel van het opgehaalde geld wordt besteed aan het Slingeland Ziekenhuis. Zij kopen met dit geld een koppelbed, een uitvinding waardoor terminale patiënten de kans krijgen in slaap te vallen naast hun geliefden. Het overige geld gaat naar baanbrekend kankeronderzoek. Lees hier meer over de onderzoeken die wij steunen.

Last modified: 12 november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *