Swim to Fight Cancer Nijmegen ’21

Events, Nieuws

Swim Nijmegen brengt meer dan 1 ton op!
Ondanks corona, de vakantieperiode en de relatief korte voorbereidingstijd vond afgelopen zondag 29 augustus Swim to Fight Cancer Nijmegen in de Spiegelwaal plaats. De deelnemers haalden samen 103,392 euro op voor kankeronderzoek. Wat een geweldige prestatie!

,,Dat is een mooi bedrag”, zegt Astrid van Hest, voorzitter van Swim to Fight Cancer Nijmegen. ,,We wisten pas in mei dat het door kon gaan. En we hadden liever een week later gezeten, omdat het nu nog vakantie is. Maar dat kon niet omdat het Democratiefestival (intussen uitgesteld tot 2022, red.) in dat weekeinde al op de kalender stond. En toch halen we meer op dan de vorige keer. Toen was het 97.000 euro.”

De bijna 180 deelnemers konden kiezen uit 500, 1500 en 3000 meter en haalden individueel of met een team geld op. Sommige fanatiekelingen vonden dit niet genoeg en plakten er nog een, of zelfs twee rondjes achteraan. De sfeer zat er dus goed in. De jongste deelnemer Finn wordt bijna 10 jaar en de oudste deelnemer Aad wordt bijna 79, het is dus een evenement voor alle leeftijden.

Lammert de Vries haalde in zijn eentje 4250 euro op. Team Angelique zwom 9000 euro bij elkaar. Het team was vernoemd naar een zus van een van de teamleden die na vijf jaar ziek te zijn op 17-jarige leeftijd overleed. Verbonden door emotie en sportiviteit eindigde de teller op bijna 1 ton.

‘Als organisatie zijn wij supertrots op alle deelnemers die meegedaan hebben. Allemaal samen waarbij het niet uitmaakt wie hoeveel ophaalt, een ieder zwemt met een hele mooie bijzondere reden. Allemaal hebben we dezelfde droom waarvoor we ons inzetten. Dat hopelijk kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer zal zijn’, aldus Astrid. ‘Zonder de ruim 85 vrijwilligers, onze partners, onze sponsoren en ons hele organisatie team zou het niet zijn gelukt. Dus we zijn iedereen enorm dankbaar hiervoor!  Wij hopen dit bijzondere evenement in 2022 weer te kunnen organiseren. Wil je meehelpen in de organisatie, meld je dan bij ons!’

Er kan nog steeds gedoneerd via de website van Swim to Fight Cancer Nijmegen.

Last modified: 9 november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *