Daans Drive to Fight Cancer

Voor LoveLife.nl interviewden wij Daan Laseur, 35 jaar oud, vader van 3 jongens en al 13 jaar de eigenaar van e-bike winkel Pronto. Helaas is bij Daan afgelopen 30 juni uitgezaaide galblaaskanker ontdekt. Dit is een vrij zeldzame aandoening met weinig kans op genezing. Een hele grote klap voor Daan en zijn familie. Daan heeft daarom besloten per 31 augustus te stoppen met zijn onderneming. Op zondag 26 september vindt Daans Drive to Fight Cancer plaats, een fiets, e-bike, scooter event in Utrecht/Amersfoort om aandacht te vragen voor de ziekte kanker. Het evenement is een samenwerking tussen Fight cancer en Daan met zijn e-bike onderneming Pronto en zal het laatste Pronto-evenement zijn.

Daan Laseur voor zijn zaak Pronto

Daan heeft van huis uit altijd de interesse in techniek gehad, dus de stap voor Daan naar ‘tweewielers’ was eigenlijk heel logisch. Hij begon met het importeren van Pronto scooters uit China en heeft dat merk later doorgezet naar twee winkels in Amersfoort en Utrecht die alleen e-bikes verkopen. Daan: “Doordat ik onverwachts ziek werd ga ik mijn werk afbouwen en op korte termijn stoppen met mijn onderneming, zodat ik me kan richten op mijn gezondheid en mijn gezin.”

En zo ontstond ook Daans Drive to Fight Cancer. Het leek Daan mooi om na 13 jaar samen met klanten, familie, medewerkers en vrienden een soort afsluitende dag te kunnen hebben met elkaar en de sluiting van het bedrijf te combineren met aandacht voor de ziekte kanker. Daan: “Ik zeg je eerlijk ik was ook altijd gewoon druk met m’n werk, met het gezin, noem maar op. En me eigenlijk nooit bewust van het feit dat je natuurlijk ook ziek kan worden. Daarom vind ik het fijn om door middel van Daans Drive to Fight Cancer meer bewustwording te creëren, zodat mensen naast de gewone zaken ook rekening gaan houden met dat er onverwachts iets kan gebeuren waardoor je hele leven op z’n kop staat, zoals kanker krijgen. Dit gebeurt nog steeds bij heel veel mensen, want zodra je zoiets meemaakt kom je direct in aanraking met mensen die soortgelijke ervaringen hebben. Meer aandacht en geld voor onderzoek naar kanker is dus heel erg nodig.”

Door zijn ziekte is Daan wel bewuster geworden: “Heb je naasten lief, let op je gezondheid en geniet vooral van de kleine dingen. Wanneer je je gezondheid in één keer kwijtraakt, besef je je pas dat het iets ongrijpbaars is. Het is niet te koop. Het is eigenlijk iets waarvan je je lang niet zo bewust bent als je gezond bent. Dus wees je bewust van de rijkdom die je al hebt met je familie of gezin en wat je vaak voor lief neemt. Daarnaast heb ik 13 jaar lang altijd gewerkt en ben ik te weinig bezig geweest met hoe ik me voel, misschien is het handig om jaarlijks een ‘APK’tje’ te doen, goed in te checken bij jezelf over hoe je je voelt en daar de tijd voor te nemen.”

Tijdens Daans Drive to Fight Cancer is het zijn wens is om per e-bike, fiets of scooter met alle betrokkenen vanuit hun winkel in Amersfoort naar de winkel in Utrecht te rijden (en weer terug). Na de Drive is er een volledig verzorgde BBQ in Amersfoort met aansluitend een veiling waar je op leuke items kunt bieden. Daan: “Wij zullen o.a. een e-bike beschikbaar stellen. Allemaal bedoeld om geld en aandacht in te zamelen. De slogan “Love life, Fight cancer” is precies wat nodig is voor ieder mens! Het was mijn ambitie om nog jaren te kunnen ondernemen met e-bike merken en het bedrijf Pronto uit te bouwen. Helaas is mijn lot op dit moment anders dan gedacht.” 

Wil je meedoen aan de Drive, aanwezig zijn tijdens het avondprogramma of graag doneren? Neem dan een kijkje op de website: Daans Drive to Fight Cancer.

Last modified: 27 augustus 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *