Onderzoeker Olga Husson over het AYA-onderzoek

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen kanker. Maar nog altijd overlijden ieder jaar zo’n 45.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte. Fight cancer selecteert elk jaar een aantal specifieke onderzoeken naar methoden om kanker beter op te sporen en te behandelen. Het AYA-onderzoek is daar één van. In dit onderzoek wordt de oorzaak en impact van behandeling en begeleiding bij patiënten in de leeftijd 18-39 jaar (Adult Young Adolescents, AYA’s) onderzocht.

Een van de onderzoekers, Olga Husson vertelt er in onderstaand filmpje meer over. Nog meer weten over dit onderzoek of de andere onderzoeken die Fight cancer steunt? Klik dan hier.

Last modified: 23 juli 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *