Het Zwarte Gat

Er is nog veel onbekend over het Zwarte Gat na kanker. Hoe vaak komt het voor? Hoe kun je voorkomen dat je er in terecht komt? Hoe kun je er weer uit komen? Hoe kun je iemand goed begeleiden? Het Zwarte Gat na kanker verdient het om meer aandacht te krijgen. Bekijk dit prachtige animatiefilmpje over het zwarte gat na kanker.

“Overleven. Strijden. Met alles dat ik in me heb. Dat is het enige waar ik aan kon denken. Je bent echt heel gefocust als je wordt behandeld tegen kanker. Gek genoeg voelde dat ook heel veilig, een soort houvast. Alles draaide om mijn strijd. En iedereen hielp me daarbij.

Als de behandelingen dan zijn afgelopen denk je dat het makkelijker wordt, maar dat is niet zo. Opeens zit je in dat Zwarte Gat. Ineens moet je de draad weer oppakken. Maar hoe dan? Ik had nog steeds fysieke ongemakken, mentaal was ik gesloopt. Ik had geen enkel vertrouwen meer in mijn lichaam.

Iedereen in mijn omgeving ging over tot de orde van de dag. En ze verwachtten dat onbewust ook van mij. Maar ik was daar niet klaar voor. Ik voelde me alleen. Onbegrepen. Ik twijfelde aan mezelf, aan mijn carrière, aan de toekomst. Aan alles. En ik merk ook dat ik anders tegen zaken aan kijk.

Zal alles ooit weer bij het oude zijn? Wordt het leven ooit weer makkelijker? Gaat het weer eens als vanzelf?”

Bron: Het Zwarte Gat, Corina Roelands

Last modified: 5 juli 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *