Rooije Rijers Fight Cancer Dart Toernooi haalt €1044,- op voor Fight cancer!

Actie uitgelicht, Fighters

Auteur: Peets Collumn

Na bekende landelijke strubbelingen was het eindelijk weer zover, een toernooi voor het goede doel, het “Rooie Rijers fight Cancer dart toernooi” voor Fight cancer in sportcafé de Mookies georganiseerd door Menno Nieuwenbroek, Rick Cinjee, Fred Nijs, Tim Nowee, Richard van Haaften en gastheer en vrouw Willen en Leny. Het toernooi waar meedoen veel belangrijker is dan winnen en de gezelligheid troef is … en dat hebben we, tenminste ikzelf geweten.

Gewapend met mij bekende gereedschap, een doosje gezelligheid (eerst afgestoft) en een zakje met goede humeur (ook weer gevonden) stond ik op tijd, zoals gewoonlijk een uur tevoren voor de deur, een gesloten deur welteverstaan! De twijfel en enig onzekerheid kwam even boven want een gesloten deur!? Dat had ik niet eerder meegemaakt. Een simpel telefoontje naar Menno die plots een lieve vrouwelijke stem had! Het bleek Marloes omdat Menno achter het stuur zat. Ook verbaast over de gesloten deur maar, ze waren er bijna om mij te verlossen uit deze zeer benarde situatie. Tot ik aanbelde en iemand van beneden alsnog de deur opende pff.

Maar goed, na deze moeite stapte ik de zaal binnen waar Richard en Leny bezig waren met ballonnen (nee, niet gevuld met lachgas) op te hangen terwijl Willem in de keuken op zijn plek bezig was. Enige tijd later bleek de zaal leuk gevuld met feestneuzen en een paar darters wachtend op een koppelmaatje die waarschijnlijk door Menno en Richard samengesteld werd. Terwijl ik in de garage genoot van een klein drankje kwam Remon Goode erbij en vertelde met een brede grijns doodleuk dat wij samen tot een koppeltje gesmeed zijn. Nou, als dat geen gezellig sfeertje wordt weet ik het ook niet meer!? Hij zingt waarschijnlijk zijn pijlen erin.

Afijn rond half vier was iedereen gekoppeld en kon Marco Vroon poules maken met 20 koppels en … een apart spelsysteem door de microfoon aankondigen! Een T53 maar, de tactics zonder de 10, 11 en de 12! En in plaats van 501 een 401? En als klap op de vuurpijl geen 301 maar, een 201 pff. Dit hebben we geweten tot groot hilariteit van velen! Je bent zo gewend dat als je de 11 en 14 dicht wilt gooien je bijna altijd één van beide getallen meeneemt omdat ze boven elkaar zitten maar, die verdomde 11 werd hierdoor een vijand die door velen meer dan veel onnodig geraakt werd en dus niet meetelde! Dit gelde natuurlijk ook voor de 10.

Helaas kwamen Remon en ik nooit tot de 201 dubbel beginnen en eindigen, domweg omdat we constant of 2-0 wonnen of verloren echter mocht dat de pret niet drukken. En wie kwam ik toen na jaren weer tegen! Mijn oude buurman Herman Blom. Zo nieuwsgierig dat we naar elkaar waren hoe het ging raakten we in gesprek, een gesprek dat snel een treurige wending kreeg en een triest gevoel (ik heb toestemming van Herman Blom).

Herman blijkt al enkele jaren ernstig ziek, longkanker in een vergevorderd stadium! Ik, vertelde Herman verder, kan niet eens meer de straat uit lopen van de pijn en gebrek aan adem! Ik hoop in 2023 mijn 68e verjaardag te vieren maar, of ik dat haal is de grote vraag! Ik vroeg Herman hoe zijn gezin die ik redelijk goed ken hiermee om gaat. Tja, lastig en zwaar natuurlijk maar, we moeten het nemen zoals het is, wat kun je anders! Pff deze woorden, zijn persoonlijk relaas over deze volksziekte nummer 1 dat heel veel mensen heeft getroffen doen wat met je. Iedereen heeft of weet wel iemand met deze klote ziekte daar kan ik geen woorden meer voor vinden maar, doneren om deze ziekte “kanker” het hoofd te bieden is wel geld voor nodig en daar waren we zaterdagmiddag en avond voor in de Mookies.

Terug naar de arena is Leny begonnen met de verkoop van lootjes voor de loterij waarvan de opbrengst uiteraard ten goede komt van Fight cancer. Intussen zijn de poules bijna klaar en gereed voor een winnaars en verliezers ronde maar, eerst werd de inwendige mens voorzien van maar liefst 140 broodjes gevuld met frikandellen, kroketten ect gesponsord door de Mookies en Rooie Rijers volgens zeggen.

Na enige tijd werd verzocht om onze pijlen weer op te pakken om het toernooi weer voor te zetten. Diverse koppels zochten hun plek op de banen waar het ene koppel bloedserieus was en het andere koppel met pijn in de lachspieren probeerden te pijle kijle. Remon en ik werden door Wesley Logger en zijn maatje zonder pardon uitgeschakeld pff, zeker een zoon van! Maar goed, ik kreeg nu meer tijd om mijn flitsapparaat te laten werken als plots een hoop kabaal klinkt bij de ingang! Toeters en blazers van T’ Zootje en een paar Klinkers vormde één groep en zetten de pijlende pijle kijlers en pijle kijkers gewoon even aan de kant!?

Als de laatste muzieknoten geblazen zijn worden de banen weer bezet en de wedstrijden afgemaakt. Echter één wedstrijd kwam onder de aandacht door duizendpoot Marco Vroon, twee koppels bleken al bijna een uur bezig te zijn!? Maar goed, dat mag ook de pret niet drukken toch! Gelukkig waren ze op tijd klaar voor de loting die rond kwart voor negen begon dus, kwamen snel een paar lootjes op tafel! Maar dan komt Marco Vroon aangelopen en gooit plots zijn eigen lootjes tussen de keurig gerangschikte lootjes van ons! En wat krijg je dan!? Paniek en snel al die kleine genummerde papiertje goed leggen terwijl de nummers getrokken werden hahahahaha.”

Als de laatste muzieknoten geblazen zijn worden de banen weer bezet en de wedstrijden afgemaakt. Echter één wedstrijd kwam onder de aandacht door duizendpoot Marco Vroon, twee koppels bleken al bijna een uur bezig te zijn!? Maar goed, dat mag ook de pret niet drukken toch! Gelukkig waren ze op tijd klaar voor de loting die rond kwart voor negen begon dus, kwamen snel een paar lootjes op tafel! Maar dan komt Marco Vroon aangelopen en gooit plots zijn eigen lootjes tussen de keurig gerangschikte lootjes van ons! En wat krijg je dan!? Paniek en snel al die kleine genummerde papiertje goed leggen terwijl de nummers getrokken werden hahahahaha.”

Tja, ik heb wat lotingen altijd pech maar, nu gewoon twee keer prijs, een fles wijn wat ik niet zuip en een cadeaubon voor café Leuk waar ik nooit kom. Dus zaak om slachtoffers te vinden die hier wel wat aan hebben en die werden rap gevonden, ik blij zij blij. Dan rond 21 uur zijn we eindelijk toe aan de finales die tegelijk begonnen en Willen met Richard de titel pakten. Enkele dagen later konden we zien dat er ruim duizend euro is gedoneerd dus een geslaagde middag en avond. Een snel verslag uit de hoge hoed getoverd omdat de tijd bijna ontbreekt echter toch weer gelukt en met liefde. Tot snel weer luitjes. – Peet

Last modified: 21 augustus 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *