De Leefstijl Column #7: Fast of Healthy Food? Of Healthy Fast Food?

Actueel, Body & Mind, Lifestyle, Nieuws

Elsbeth Slippens-Heuver is in januari 2020 gestart met de oprichting van het platform Shit or Shine als aanvulling op haar werk als leefstijl- en vitaliteitscoach. Met veel plezier staat zij in het leven, waar zorgzaamheid en betrokkenheid als een rode draad doorheen lopen. De komende periode gaat zij voor het LoveLife platform een column schrijven over leefstijl. Deze keer gaat het over Fast Food

Met grote verbazing kijk ik altijd naar de enorme files bij de FastFood-keten. Zelfs al vanaf de lunch. Hoe dan??? Ik snap het niet. Waarom gaan we hier eigenlijk naar toe? Waarom? Wat brengt het je?

Meestal eet je uit de zak of het pak in de auto. Hap, slik, weg. Zo de buik is weer gevuld, we kunnen verder. Soms nog met een klodder op je trui of shirt. En vooral ook lekker in de auto blijven zitten, dat zorgt voor extra beweging.

Of ik zelf bij dit soort tenten kom? Soms voor een ijsje voor de kinderen. In het verleden voor een cappuccino en soms, als het er was, een warm appelgebakje. Oh ja en als we van wintersport terugrijden. Ook niet goed, eens. En natuurlijk houd ik ook wel eens van een frietje en soms een kroket. Als dat voor af en toe is is dat natuurlijk prima. Maar vaak hoor ik dat FastFood een vast onderdeel is aan voeding van de week. Woensdag gehaktdag is dan veranderd in Fastfooddag.

Persoonlijk mogen deze ketens gewoon verdwijnen van mij. Zelfs die hele FastFood-pleinen. Je nodigt mensen alleen maar uit om ongezond te eten. En dat vind ik geen goed teken.

FastFood is makkelijk en snel. Dat is het voordeel. En het is onderweg beschikbaar. Het heet ook niet voor niets Snelle Voeding. Snel voor jou en snel voor je lichaam om op te slaan in de vorm van vet. Snel voor je lichaam om ontstekingen aan te zetten en snel je lichaam vermoeiend te kunnen maken. Alles is snel. Maar in dit geval is snel niet goed.

Hoe dan wel?

Snel en gezond dat is dan de wens. En beschikbaar onderweg. Wat kies je dan bij zo’n pomp of keten? Natuurlijk kan je een salade kiezen, dat zou al fijn zijn. Of bij de pomp een vers volkoren broodje met groente en kipfilet/kaas bijvoorbeeld. Fruit als dat te koop is, gewoon een appel of een peer, geen appelgebak.

Neem eten mee voor onderweg. Bijvoorbeeld verse soep in een thermoskan. Een verse smoothie met veel groente en superfoods. Een salade of lekkere boterham. Kies voor yoghurt met zo min mogelijk suiker. Er is genoeg.

Drink er water bij of een kopje thee of koffie.

Er zijn ook genoeg gerechten die gezond zijn en snel om te maken. Dat kan je thuis doen. De tijd die je heen en terug rijdt naar de FastFood-keten kun je ook gebruiken om eten te koken. Maak het leuk en lekker en gezond. Pak het op, ga je erin verdiepen en iedereen vindt het prima thuis.

Neem de verantwoordelijkheid voor je lichaam. Voedt het niet met bewerkt voedsel, slechte vetten die lekker in je lichaam blijven hangen en andere rotzooi. Je gaat je fitter en rustiger voelen als je gezonder eet. Het heeft zoveel voordelen. Ook je stuiterende kinderen gaan minder stuiteren bij gezonde voeding. Weet je niet hoe? Ga naar een dietist en vraag om hulp. Zoek op internet en probeer iets te vinden wat jou kan helpen om naar gezonde voeding te gaan die je snel kan klaarmaken of kan meenemen voor onderweg.

Laat de FF-keten max 1x per maand onderdeel zijn van je voeding. En geniet er dan ook goed van.

Last modified: 8 november 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *