Walk&Dance to Fight Cancer Students

Op zaterdag 19 maart vonden de allereerste Fight-evenementen van het jaar 2022 plaats en we begonnen met een geheel nieuw concept: Walk&Dance to Fight Cancer Students. In het kort: een wandeling van ongeveer 20km voor en door studenten met afsluitend een feest om het leven te vieren. En dat alles om geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek en awareness te creëren.

De editie in Twente, waarbij zo’n 250 studenten wandelden, haalde bijna €60.000,- op. Een waanzinnig bedrag! Iedereen riep elkaar op om mee te doen; jaarclubs, disputen, studentenhuizen. Het onderwerp bleek enorm te leven onder de studenten. Sommige studentenclubs deden er nog een schepje bovenop om voor meer donaties, meer gewicht mee te dragen tijdens de wandeling. Zo liep er een groepje de gehele wandeling met 15 kilo in de rugtas.

Het mooiste van de dag was misschien niet eens het opgehaalde bedrag, maar wel wat het evenement voor iedereen betekende. Eén op de drie mensen krijgt nog steeds kanker. Zo was helaas een van de commissieleden Maaike Brus zelf getroffen met de diagnose kanker eind 2020 en ook sommige lopers, en zijn er studenten geweest die bijvoorbeeld hun ouders hieraan verloren hebben. Of je nou meeliep, organiseerde of als vrijwilliger aanwezig was op de dag; het gevoel van verbinding was enorm. 

Keer op keer kreeg hoorden we hoe bijzonder iedereen het evenement ervaarde. Dat kippenvel moment kwam vooral tijdens de laatste stop van de wandeling bij de Universiteit van Twente. De organisatie had een video opgenomen met allerlei voorbeelden van mensen die geraakt zijn door kanker. Schrijnend en helaas ook voor velen heel herkenbaar. Hoewel we er een ontzettend leuke dag van hebben gemaakt, helemaal in teken van onze tageline love life, blijft de reden waarom we de events doen pijnlijk. Maar door het evenement te organiseren of door mee te lopen, konden we dat machteloze gevoel omzetten in kracht, in samen iéts doen tegen die vreselijke ziekte, op een evenement waar zowel ruimte was voor een lach als een traan.

De video sloot af met de boodschap dat we er helemaal voor moesten gaan de laatste vijf kilometer. En dat deden we! Vergezeld door een fanfare liepen we samen over de finish. Waar we met z’n allen geproost hebben en genoten hebben van de laatste zonnestralen van die dag.

Dankbaar aan alle studenten, de organisatoren en alle donateurs. Het was een fantastische dag, die alle verwachtingen heeft overtroffen. Love Life. Fight Cancer. 

Copyright: FBNN Photography

Last modified: 2 mei 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *