Aflevering 1 Podcast Kankerjong

Lifestyle, Podcasts & Boeken

In de eerste aflevering van de nieuwe podcast van het KWF hoor je Daan, van Het verhaal van Daan in gesprek met Dennis. Wat betekent het om als jonge man kanker te krijgen? Is het lastig om je kwetsbare kant te laten zien? Hoe ga je om met vrienden? Hoe dichtbij voelt de dood? En hoe zorg je voor luchtigheid in deze situatie?

Je bent nooit te jong voor kanker 

Je bent jong. De wereld ligt aan je voeten. Je bent druk bezig met je studie, werk, je vrienden. En dan krijg je kanker. Dit overkomt jaarlijks zo’n 3.800 jongeren. Met de nieuwe podcastserie Kankerjong vraagt KWF hier aandacht voor. Hoe is het om ineens aan de noodrem te moeten trekken, terwijl iedereen om je heen in sneltreinvaart doorgaat? Wat als je niet meer mee kan doen met je vrienden? Je niet meer hoeft te knokken voor je studie, maar voor je leven. En hoe zorg je er te midden van alle shit voor dat er ook nog iets te lachen valt?

In de podcastserie Kankerjong schuift podcastmaker Elke van Boxmeer aan bij 2 jongeren met kanker die met elkaar in gesprek gaan. Zij praten over thema’s als daten met kanker, onvruchtbaarheid, de angst om dood te gaan, studies en carrières die afgebroken moeten worden, tumorhumor, eenzaamheid, positiviteit en vriendschappen.

Last modified: 14 december 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *