Fighter in de spotlight Erwin von Hebel

Fighter in de spotlight Erwin von Hebel heeft er ruim tweehonderd sponsoracties in vier jaar tijd opzitten, zo druk is hij met het geld inzamelen voor meerdere goede doelen. Hij noemt zichzelf een ‘lopende geldinzamelaar’. Het meeste heeft hij bij elkaar gesprokkeld door te zwemmen voor Swim to Fight Cancer. “En ik ben van nature helemaal niet eens zo’n zwemmer”, aldus Erwin. 

Weekend na weekend en soms zelfs dag na dag: Erwin von Hebel grijpt bijna elke gelegenheid aan om geld voor het goede doel op te halen. “Ook in de coronatijd liep ik blokjes rond mijn huis, waar mensen mij dan voor sponsorden”, vertelt hij lachend.

Al dat lopen, rennen en vooral zwemmen doet Erwin natuurlijk niet voor niets. “Ik heb gewoon te veel mensen aan die rotziekte verloren”, vertelt hij emotioneel. “Zelf heb ik een nier die niet meer werkt en daarom heb ik ook acties gedaan voor de Nierstichting en de Bart de Graaff Foundation”, en zo loopt het lijstje nog wel even door.

“Mensen denken soms: ‘gaat dat allemaal in je eigen zak hè’, nee ik zie alleen het bedrag en het geld gaat allemaal naar het goede doel. Ik zie er zelf geen ene stuiver van.” Erwin deed dit jaar ook mee aan Swim to Fight Cancer Breda. De teller stond een dag voor de zwemtocht op ruim vijfhonderd euro. “Voor elke euro doe ik het, ik hoop dat die ziekte misschien toch een keer de wereld uit kan.”

Bron: NHnieuws

Last modified: 28 september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *