Cancer Survivors Day op 6 juni!

Op 6 juni is het Cancer Survivors Day. Een dag om het leven te vieren en om aandacht te vragen voor de voortdurende uitdagingen waarmee overlevenden van kanker worden geconfronteerd. Cancer Survivors Day is in Nederland nog niet zo bekend, maar daar wil online magazine Shit or Shine graag verandering in brengen met de actie #eensparklevoorjou. Doe jij ook mee?

#eensparklevoorjou

Ter gelegenheid van Cancer Survivors Day heeft Shit or Shine een Sparkle ontworpen, speciaal voor moeders, (schoon)zussen, vriendinnen en alle andere krachtige en prachtige vrouwen die hun leven met of na kanker leven. Door deze Sparkle de komende weken via social media te delen met de hashtag #eensparklevoorjou kun je die vrouwen laten weten dat je aan ze denkt en dat je bewondert hoe ze hun leven weer oppakken. Ze hopen hiermee via social media een golf aan positiviteit te verspreiden. Tegelijkertijd genereert deze actie aandacht voor dit belangrijke onderwerp. Want dat je leven na kanker, of met chronische kanker, op zoveel vlakken niet meer hetzelfde is, daarvan is niet iedereen zich bewust.

185.000 cancer survivors in Nederland

Op dit moment zijn er bijna 200.000 cancer survivors en mensen met chronische kanker in Nederland. En dat aantal groeit, dankzij de verbeterde overlevingskansen, snel. Deze mensen krijgen na hun behandeling vaak te maken met allerlei restklachten: Vermoeidheid, chemobrein, angst, lichamelijke ongemakken, niet meer (volledig) kunnen werken, etc. Dat wordt door de omgeving niet altijd begrepen, je bent immers weer ‘beter’? Er is een grote behoefte aan support voor vrouwen na de behandeling van kanker. Shit or Shine zet zich in om die support te verbeteren.

Klik hier voor meer info over deze actie

Last modified: 20 mei 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *