‘It’s A New Day’: ode aan de vrouw

Lifestyle

In april 2019 was de release van Anouk haar single It’s A New Day. Een tijdje geleden dus al, maar vandaag is geen betere dag om het nummer aan te linken: aan Internationale Vrouwendag.

In haar videoclip portretteert zij een aantal iconische vrouwen. “Sommige van deze vrouwen waren de eersten die erkenning kregen in hun vakgebied, sommige hadden de moed om voor zichzelf op te komen en de eerste stap te zetten naar gendergelijkheid en sommige zijn hedendaagse leiders en activisten, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze vechten allemaal voor waar ze in geloven en zijn daarom een groot voorbeeld voor de hedendaagse maatschappij en een inspiratie voor jonge meisjes over de hele wereld”, aldus Anouk als introductie bij haar videoclip.

De vrouwen die zij portretteert, zijn: Alexandria Ocasio-Cortez, Amelia Earheart, Audrey Hepburn, Coco Chanel, Emma González, Florence Nightingale, Frida Kahlo, Jacinda Ardern, Jeanne d’Arc, Malala Yousafzai, Margaret Thatcher, Marie Curie, Marina Abramović, Meghan Markle, Michelle Obama, Mona Lisa, Mother Teresa, Naomi Parker, Nefertiti, Oprah Winfrey, Princess Diana, Rosa Parks, Sally Ride, Serena Williams, Sojourner Truth, Tarana Burke, Wangari Maathai en Wilma Rudolph.

Bron: YouTube

Last modified: 8 maart 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *