Inspiratie voor tijdens de lockdown

Lifestyle, Movies & Series, Nieuws

Als er één film is die ons tijdens deze periode kan inspireren, is het Intouchables wel. Deze Franstalige film is alweer bijna 10 jaar oud (maart 2012 kwam deze film uit in Nederland), maar is tijdens deze lockdown een goede inspiratie.

Als je de film nog niet gezien hebt, nemen we je even kort mee naar het verhaal. Intouchables gaat over een vriendschap tussen een verlamde miljonair en een verzorger. Philippe belandt na een ongeval met paragliding in een rolstoel en zoekt hulp voor in huis. De zoektocht blijkt lastig, maar op een dag verschijnt Driss. Een uitkering-trekkende jongeman die net uit de gevangenis komt en enkel solliciteert zodat hij zijn bijstandsuitkering kan behouden. Het verschil tussen beide mannen is groot. Toch ziet Philippe wat in deze jongeman en neemt hem aan als zijn nieuwe verzorger. Dit blijkt de start te zijn van een hartverwarmende vriendschap.

Zeker tijdens deze pandemie, tevens de tweede lockdown waarin Nederland nu verkeert, laat deze film ons zien hoe belangrijk het kan zijn om voor iemand te zorgen. Dat kleine gebaren veel voor iemand kunnen betekenen en dat je samen het leven mooier kan maken.

Maar naast deze realisatie, is het ook gewoon een heerlijke feel good film om weer eens te zien. En kun je geen genoeg krijgen van de goedlachse Omar Sy? Goed nieuws, hij is hoofdrolspeler in de nieuwste hitserie Lupin. Zeker een aanrader… al zeggen we het zelf 😉

Last modified: 29 januari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *