Potje podcasten?

Lifestyle, Movies & Series

Iets wat eerst vooral door volwassenen beluisterd werd, is nu ook helemaal hip onder jongeren. Maar welke podcasts zijn van een goede kwaliteit en leuk om te beluisteren? We tippen je hier.

Andrea Piacquadio via Pexels.

Maar, wat is nou eigenlijk een podcast?

pod·cas·ten (podcastte, heeft gepodcast)
1 geluids- of beeldopnamen maken en op internet zetten, zodat ze overal, bv. met een laptop of mp3-speler, beluisterd of bekeken kunnen worden

Vaak bestaat een podcast uit een reeks audio-afleveringen die je kunt luisteren wanneer en waar je maar wilt. Podcasts zijn bijna altijd gratis en via een podcast-app (op je smartphone of de computer) te beluisteren. Maar, ook Spotify of Podtail biedt podcasts aan.

Het aanbod is groot en groeit met de dag. Maar welke podcasts zijn de moeite waard om te beluisteren? Hier is de top 10 van de meest populairste podcasts van vandaag (1 februari 2021).
Bron: Podtail

  1. Mathilda’s Mysterie
  2. De Dienst
  3. Marc-Marie & Aaf vinden Iets
  4. Jong Beleggen, de podcast
  5. De Stemming van Vullings en Van der Wulp
  6. Maarten van Rossem – De Podcast
  7. Zelfspodcast
  8. Onland
  9. Teun en Gijs vertellen alles
  10. NRC Vandaag

Onze persoonlijke favoriete is ‘Teun en Gijs vertellen alles‘.
En wij zijn niet de enige die zo enthousiast zijn over deze relatief nieuwe podcast. Hoe kan het ook anders, want Teun en Gijs laten je de tijd vergeten door hun humoristische en toch ook serieuze onderwerpen.
Na 20 jaar zijn deze mannen weer herenigd in een programma en nemen ze ons mee in hun optiek over de wereld. Van dagelijkse gebeurtenissen tot maatschappelijke kwesties. Met hier en daar een knipoog, maar ook een traan. Iedere week staat er een nieuwe aflevering online, dus plof neer op jouw favoriete sofa, verbind jouw smartphone met de speaker en genieten maar.

Benieuwd? Je luistert hun podcasts hier op Spotify.

Bron: Podtail.nl

Last modified: 1 februari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *