Fighters in the Spotlight: Freddie de Jong

Freddie de Jong zwom in 2019 voor de eerste keer mee en is sindsdien een trouwe deelnemer van Swim to Fight Cancer. Sterker nog, dit jaar start hij zowel in Breda als in Maastricht.

In 2019 besloot Freddie mee te doen doordat zijn collega de diagnose kanker kreeg. Hij wilde zijn collega op de één of andere manier steunen. “Het deed wat met mij toen ik hoorde dat mijn collega ziek was. Ik wilde iets kunnen doen.” Hij schreef zich in als deelnemer in Maastricht en zwom de twee kilometer in de Maas uit waarmee hij zo’n €150,- ophaalde.

Freddie richting de finish van Swim to Fight Cancer Maastricht 2019

Dit jaar zwemt hij zelfs twee keer mee. In Breda zwemt Freddie met een vriendin, Gerda Reniers. In Maastricht met Robert van der Veen. Gerda is zelf getroffen door kanker en gaat dit jaar de twee kilometer meezwemmen. Als blijk van waardering naar alle artsen toe en omdat ze weet dat zij de ziekte in kunnen dammen met behulp van de donaties.

Freddie is al hard aan de slag om donaties op te halen. “Het zijn vooral familie, vrienden en collega’s die mij sponsoren. Ik zet het ook op mijn Facebookpagina zodat ik donaties uit andere hoeken krijg.”

Wil jij Freddie ook steunen? Via deze website kun je een bedrag doneren. Liever zelf meezwemmen? Ga voor meer informatie naar www.swimtofightcancer.nl.

Last modified: 16 maart 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *